Ditt val av löparskor är ett mycket personligt beslut. Du måste balansera hur bra de skyddar dina fötter och ben med hur de passar, hur tunga de är och ja, även hur de ser ut. Jag har kört i nästan ingenting men Asics i många år, och jag slår vad om att du har en personlig favorit som du köper om och om igen.

Men om du vill ha det närmaste till ett objektivt blick på kvalitet och kostnad, har en dansk webbplats som heter runrepeat.com krossat siffrorna från nästan 1Asics Gel Lyte 3 Mujer 35 000 konsumentrecensioner som samlades över ett år, tillsammans med det föreslagna försäljningspriset för de flesta av de populära märken.

Skopsmodellen måste lösas. Pronation, Motion Control, Pushing och Stability skor? Bli av med dem alla.

Det är inte bara barfota och minimalism kontra löparskor, den eller / eller situationen visar många att den är. Det är mycket djupare än det. Det är inte ens att löparskor är onda och ute för att göra vinst. Skoföretag kan uppnå de mål de ställer upp för, men kanske de mål de syftar till inte är vad som behöver göras. Det paradigm som löparskor bygger på är problemet.

Löpskor är byggda på två Nike Air Max Classic BW Damen centrala lokaler, slagkrafter och pronation. Deras mål är enkla, begränsa slagkrafter och förhindra överprestation. Detta har lett till ett klassificeringssystem baserat på dämpning, stabilitet och rörelsekontroll. Problemet är att det här systemet kanske inte har någon grund att stå på. Har vi fokuserat på fel saker i 40 + år?

Jag börjar med sedvanlig statistik om 33-56% av löpare skadas varje år (Bruggerman, 2007). Det är typ av tankar som blåser när du tänker på det. Eftersom det är massor av skador på gång, låt oss titta på vilka skor som ska göra.

Som sagt tidigare är skor byggda utifrån förutsättningen att slagkrafter och pronation orsakar Nike Air Max 90 Dames Zwartskador. Pronation, i synnerhet har konstruerats som banan hos alla löpare. Vi har blivit översvämmade med begränsande pronation via motion control skor. Den centrala tanken bakom pronation är att överdrivande orsakar rotation av underbenet (dvs ankel, tibia, knä) som sätter på spänningar på lederna och leder därför till skador. Running skor är därför utformade för att begränsa denna pronation. I huvudsak är löparskor utvecklade och konstruerade för att sätta kroppen i "korrekt" anpassning. Men behöver vi verkligen ordentlig anpassning?

Tittar på den första premissen kan vi se flera studier som inte visar en samband mellan pronation och skador. I en epidemiologisk studie av Wen et al. (1997) fann Adidas Gazelle Mujer han att lägre extremtjustering inte var en viktig riskfaktor för maratonlöpare. I en annan studie av Wen et al. (1998), den här gången en prospektiv studie, slöt han slutsatsen att "Mindre variationer i justering av nedre extremiteterna förefaller inte slutgiltigt vara stora riskfaktorer för överanvändningsskador hos löpare." Andra studier har nått liknande slutsatser. En av Nigg et Adidas ZX Flux Dam al. (2000) visade att fot- och fotledsbevakning inte förutspådde skador i en stor grupp löpare.

Om fotrörelse / pronation inte förutsäger skador eller inte är en riskfaktor för skador, måste man ifrågasätta huruvida konceptet är ljud eller arbete ...

Titta på andra premissen, ändrar skor även pronation? Adidas Superstar Womens Black Motion control skor är utformade för att minska pronation genom olika mekanismer. De flesta väljer att infoga ett medialt post eller en liknande enhet. I en studie av Stacoff (2001) testade de flera rörelseskontrollanordningar och fann att de inte förändrade pronation och heller inte förändrade kinematiken hos tibia eller calcaneusbenen heller. På samma sätt fann en annan studie av Butler (2007) att Adidas ZX Flux Mujer Blancas rörelsekontrollskor visade ingen skillnad i toppprotation jämfört med dämpande skor. Slutligen fann Dixon (2007) liknande resultat som visar att rörelsekontrollskor inte minskar toppversion (pronation) och förändrade inte tryckkoncentrationen.

Views: 5

Comment

You need to be a member of The Brooklynne Networks to add comments!

Join The Brooklynne Networks

Tweets by Brooklynne.info

Brooklynne Brands- Products & Services

TicketENVY- Find & Buy Sold out Concert, Sports and Theater Tickets Worldwide

BK Travel Search - Find and Compare Flights, Hotels, Hostels and Lodging Worldwide

BK Travel Search ToursSightseeing and Tourist Events in Cities and Resorts

BK Hookups-  Find Urban Dates and HookUps

Brooklynne TVWatch Indie Releases from Urban Creators

BrooklynNEO TVWatch Indie videos and Music Documentaries

Karatbars Executive GoldSave your money value in GOLD!

Heru Gaming & SportsBook- Play and Win Fantasy Sports Live

MyTeleMedicGet your Personal and Family Healthcare Services NOW 

BlockXchange Marketplace- The Urban P2P MarketPlace to Sell Rent or Trade Your Valuables with others on your Block

JesusBless Me- Crowdfunding Network for the City of Churches and the Brooklyn Community Needs

The Brooklynne School- Urban Entrepreneur Learning Center

The Brookynne AgencyManaged Marketing Webdesign and Development Services

The Brooklynne Crew- Professional WebDeveloper and Design Workforce for your Urban Business and Brand

Brooklynne SocialSocial Marketing Svcs- Free Social Dashboards & Professional VIP Social Media Content Writing Service

SaaSquatch MarketPlace- Software as a Service marketplace for Agencies and Marketing Firms and Publishers

SaaSquatch Domains & Hosting Svcs- Get Your Top Level Domains and Hosting Packages For all your Web Developments

PM VerticalRentsManage your Urban Real estate Tenants and Properties Easier

PM HardMoney Services- Get Your Hard Money Asset Backed Private loan for your DMV Area Real Estate Projects

Brooklynne Brands Crypto Financial Supporters

             BitQuick- Buy and Sell BitCoins Here    

                            Get A VitalCard

         Be a Crypto Whale!....Trade @ WhaleClub

                 Find Legal Contracts and Forms

                   Earn with WUNDER CAPITAL

Events

June 2018
SMTWTFS
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

© 2018   Created by Brooklynne.info.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service

tag.