Nike's verhaal van de zwart-rood Air Jordan 1 zorgt voor sexy marketing: Wanneer vervolgens-NBA-commissaris David Stern zag Michael Jordan het dragen van de schoenen in een 1984 wedstrijd van het voorseizoen, ze verbood Adidas Superstar Womens hij.

Nike en Jordan Brand pompen dat verhaal lijn als ze voor te bereiden op de zaterdag release van de Air Jordan 1 Retro High OG Banned, een terugkeer naar de klassieker die tennisschoen hoofden hebben de bijnaam "Bred."

Als originele Air Jordan logo ontwerper Peter Moore herinnert, Nike en Jordan's marketing team Adidas Gazelle Femme op Proserv ontmoet die Augustus in Washington, DC, en gepland de lancering van zijn eerste schoen, maar het zou niet klaar zijn tot november. Jordan had iets nodig van Nike's aan dragen tijdens trainingskamp en voorseizoen en de brain trust wilde dat het rood en zwart zijn, zoals ze bedoeld de eerste schoen kleurenschema te zijn, om hem te onderscheiden van de andere spelers.

Op het moment echter, NBA schoenen moest meestal wit zijn, en Stern "verbood de rode en zwarte omdat hij verkondigde Nike M2k Tekno Womens dat de rode en zwarte waren niet de kleur van de Bulls - de schoenen niet aan de uniforme norm", zei Moore, die nu oprichter van What'a Ya Think, een Portland, Ore.-based. branding consulting bedrijf. "zij waren de kleuren van de Bulls, maar ze ontbraken wit, maar je hoeft geen ruzie met David Stern bij dat punt. Adidas ZX Flux Dames "

Lanceerde Nike Air Jordans, een schoen die voor altijd het niveau van spelen op het basketbalveld zou veranderen rechter-en in gelijke mate het creëren van een razernij onder niet-spelers over de hele wereld te springen om aan de straatkant stijgen als Michael Jordan deed op de planken. In dit artikel , en anderen over het leven en de erfenis van Michael Jordan, de grootste basketballer aller tijden, zijn opgenomen in een nieuwe Newsweek Special Edition.

En dat is heel opmerkelijk als Nike Air Max 2017 Dámské je bedenkt dat Jordans aanvankelijk werden verboden. Nog opmerkelijker als je bedenkt dat jongeren die zijn schoenen kopen vandaag de dag nog nooit gezien Jordan basketbal spelen voor de Bulls, tenzij ze een clip op YouTube gevonden. Natuurlijk, de sneaker-industrie is aan het veranderen en insiders klagen dat Athleisure inhaalt en Nike Air Pegasus 83 Femme inhalen regelmatige gymschoen verkoop.

Unbanned werpt een blik op de culturele en economische fenomeen van een schoen die begon $ 65 en nu kan kosten honderden, zo niet duizenden naar een origineel uit de jaren tachtig. Schrijver-regisseur Dexton Deboree gesprekken met een aantal celebs om context te geven voor de sneaker revolutie. Lena Waithe, Anthony Anderson, DJ Khaled, Michael B. Jordan (wie maakt nu koppen voor zijn rol als de schurk Erik Killmonger in Black Panther) en Spike Lee zijn onder Nike Internationalist Mens degenen aangeboord om inzicht te verschaffen. Deboree is geen onbekende in de filmindustrie. Momenteel is hij mede-oprichter van Content agentschap Los York en in het verleden werd genomineerd voor een Grammy voor een videoclip op basis van de theme song voor Quantum Of Solace en uitvoerende produceerde het CBS geanimeerde speciale Adidas Superstar Womens Yes, Virginia. de documentaire over Jordan sneakers releases op om een gelimiteerde oplage 13 juli 2018.


Dit is een belangrijk verhaal omdat de sneaker-industrie is enorm in 2017, de omzet voor de prestaties sportschoenen hit $ 7,4 miljard Gym schoenen zijn niet langer alleen voor de uitwerking of sporten Ze hebben omgezet in een mode-accessoire net zo belangrijk -... En vaak net zo duur -zoals het horloge, de handtas of de hele outfit vaak designer sneakers -. of hun grote-grand ouder, de oorspronkelijke Air Jordan - kan een eenvoudige spijkerbroek en een t-shirt in de high fashion grondgebied verheffen.

Views: 1

Comment

You need to be a member of The Brooklynne Networks to add comments!

Join The Brooklynne Networks

Brooklynne.net- Financial Services for Businesses and Professionals

© 2019   Created by Brooklynne Networks.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service

tag.